Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pavel Filip a explicat motivul expulzării celor cinci diplomați ruși

© Photo : gov.mdPavel Filip la conferinţa şefilor de instituţii ai Asociaţiei Curţilor Constituţionale Francofone
Pavel Filip la conferinţa şefilor de instituţii ai Asociaţiei Curţilor Constituţionale Francofone - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, a declarat că principalul motiv pentru care a fost luată decizia de expulzare din țara noastră a cinci diplomați ruși este că a parvenit o anumită informație de la serviciile speciale

CHIȘINĂU, 30 mai — Sputnik. Cinci diplomați ruși au fost declarați persona non grata în Republica Moldova în baza informațiilor primite de la serviciile secrete.

Informația despre acest caz a apărut luni seara în presa moldovenească. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova i-a declarat persona non grata pe cinci diplomați ruși, numerle lor nu au fost făcute publice în mod oficial.

Ulterior, ambasadorul rus la Chișinău, Farit Muhametșin, a confirmat că misiunea diplomatică rusă a primit o notă ce se referă la cei cinci diplomați.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a condamnat acest gest al guvernării de la Chișinău.

Fiind solicitat de jurnaliști să ofere detalii despre informațiile ce au servit drept temei pentru expulzarea celor cinci diplomați ruși, premierul Pavel Filip a spus că nu poate să dezvăluie asemenea date.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0