Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

(VIDEO) Ce stă în spatele pozei care a bulversat facebook-ul moldovenesc

© Facebook / Igor DodonIgor Dodon și Alexandr Dughin
Igor Dodon și Alexandr Dughin - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu organizatorii Conferinței Internaționale „De la Atlantic la Pacific: Pentru un destin comun al popoarelor Eurasiei"

CHIȘINĂU, 29 mai — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întâlnire cu organizatorii Conferinței Internaționale „De la Atlantic la Pacific: Pentru un destin comun al popoarelor Eurasiei", care s-a desfășurat în perioada 26-28 mai, la Chișinău.

"Cu mare plăcere l-am cunoscut personal pe Alexandr Dughin, liderul Mișcării Internaționale Eurasianiste, dar și Emmanuel Leroy, reprezentantul Comitetului „Jean Parvulesco". La întrevedere au participat Levan Vasadze, președintele „Fundației pentru Renașterea Demografică" și Iurie Roșca, președintele Universității Populare din Moldova", a declarant, Igor Dodon.

În cadrul întrevederii, părțile au făcut schimb de opinii asupra situației internaționale și a conflictelor care marchează lumea de azi, precum și asupra căilor de depășire a crizelor și tensiunilor care afectează profund țările continentului nostru.

Șeful statului a declarat că susține desfășurarea unor astfel de întruniri care vin cu o viziune asupra lumii, bazată pe tradiție, valori creștine, patriotism și cooperare a tuturor popoarelor Eurasiei, atât din Vest, cât și din Est.

Totodată, președintele a venit cu inițiativa de a organiza și desfășura la Chișinău, în luna mai a anului 2018, Congresul Mondial al Familiilor, care de obicei întrunește politicieni, oameni de știință, reprezentanți ai societății civile și experți din peste 80 de state ale lumii.

Președintele țării a mai declarat că ”trebuie să contribuim la crearea unui viitor bazat pe solidaritate, dragoste creștină și respect reciproc”.

Fluxul de știri
0