Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul a trimis o scrisoare Consiliului Municipal Chișinău

© Sputnik / Evgheni PanasencoMin Fin
Min Fin - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Finanțelor a trimis o scrisoare tuturor președinților fracțiunilor din Consiliul Municipal Chișinău

CHIȘINĂU, 29 mai – Sputnik. Ministerul Finanțelor (MF) a solicitat președinților fracțiunilor din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) să desemneze în regim de urgență o persoană responsabilă de administrarea mijloacelor financiare în Capitală.

Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă la o petrecere - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mihai Ghimpu a vorbit despre cererea de demisie a lui Dorin Chirtoacă

”Vă tragem atenția că primarul general reprezintă administratorul bugetului municipal și este responsabil de repartizarea mijloacelor financiare acumulate în buget. În lipsa acestuia atribuțiile sunt îndeplinite de viceprimari sau secretarul CMC, conform Legii cu privire la Administrația Locală”, se menționează în scrisoare Ministerului Finanțelor, adresată președinților fracțiunilor PSRM — Ion Ceban, PL — Ion Ciobanu și PPEM – Ruslan Codreanu.

Instituția își exprimă îngrijorarea în legătură cu o posibilă blocare a activității financiare a bugetului local în Chișinău, în condițiile în care în prezent niciuna dintre persoanele care au dreptul să gestioneze bugetul Capitalei nu-și poate îndeplini atribuțiile de serviciu.

Primarul Dorin Chirtoacă a fost plasat în arest la domiciliu, fiind bănuit în dosarul parcărilor cu plată în municipiul Chișinău. În arest la domiciliu se află și viceprimarul Nistor Grozavu, care este anchetat în același dosar. Celălalt viceprimar — Vlad Coteț este acuzat într-un alt dosar de corupție. Aceiași situație este și în cazul secretarului CMC, Valeriu Didencu.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0