Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

(FOTO) Dezastru la Moscova: șapte morți și zeci de persoane rănite

© Sputnik / Евгений Одиноков / Accesați arhiva multimediaFurtună la Moscova
Furtună la Moscova - Sputnik Moldova
Abonare
O furtună declanșată la Moscova a provocat 40 de victime dintre care șapte au decedat

CHIȘINĂU, 29 mai  — Sputnik. O furtună a provocat șapte morți la Moscova, au declarat reprezentanții Comitetului de Investigații din Moscova, Iulia Ivanova. Potrivit primarului capitalei ruse, Serghei Sobianin, calamitatea naturală a provocat peste 40 de victime.

​Intemperia va dura până seara și va aduce până la o treime din norma lunară de precipitații, iar viteza vântului va ajunge la 16 metri pe secundă, au declarat agenției RIA Novosti reprezentanții biroului meteorologic.

​La Moscova ar putea cădea până la 15 milimetri de precipitații, este o treime din normă… viteza vântului este mare. După ora 21:00, acest proces ar putea să se extindă dincolo de regiunea Moscovei, a declarat sursele din cadrul biroului meteorologic.

​Acum rafalele de vânt ating o viteză de 16 metri pe secundă și ar putea să se întețească.

Intemperia a provocat mai multe victime. Serviciul Situații Excepționale din capitala rusă a spus că o persoană a murit după ce vântul a doborât un copac în apropierea stației de metrou Universitatea. O tânără a decedat strivită de un copac în apropierea Centrului Expozițional, iar în cartierul Liuberți o femeie a fost lovită de o foaie de metal.

Copacii căzuți au blocat și accesul la reședința prim-ministrului Dmitri Medvedev.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0