Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vezi ce a distribuit Chirtoacă cu trei zile înainte să fie arestat

© Sputnik / Miroslav RotariДорин Киртоакэ
Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Abonare
La începutul săptămânii în care a fost reținut de CNA, primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a distribuit o informație despre acțiunile executorului judecătoresc, Alexandru Tcacenco, care a deposedat Primăria de un lot de teren situat în centrul orașului

CHIȘINĂU, 29 mai — Sputnik. Chirtoacă a postat pe 22 mai un comunicat al Primăriei Capitalei, în care autoritățile locale anunță că orașul o fost lipsit iarăși de un teren care a fost parte a partimoniului municipal.

Mihai Ghimpu cu Valeriu Munteanu și Iurie Chirinciuc la o petrecere - Sputnik Moldova
Politică
Șalaru dă în vileag afacerile lui Ghimpu și Munteanu cu SIS

„Executorul judecătoresc Alexandru Tcacenco, în baza unui proces-verbal întocmit la data de 14 februarie 2017, a dispus transmiterea în proprietate privată unei persoane fizice a unui lot de pământ, cu suprafața de 0,0679 ha, din bd. Grigore Vieru", se arată în comunicatul Primăriei.

Potrivit documentului, persoana fizică şi-a înregistrat dreptul de proprietate asupra terenului în cauză în registrul bunurilor imobile la data de 11.05.2017, iar o zi mai târziu, pe 12 mai 2017, bunul imobil a fost vândut unei alte persoane, în temeiul unui contract de vânzare-cumpărare.

Primăria Chişinău a sesizat Procuratura Anticorupţie pe marginea acestui caz şi a solicitat aplicarea sechestrului asupra terenului respectiv.

Până la ora actuală nu au fost făcute publice informații despre acțiunile Procuraturii Anticorupție.

Din comunicat aflăm că „anterior acelaşi executor judecătoresc a fost implicat şi în alt caz de preluare ilegală a terenurilor din proprietatea municipală. Primăria Chişinău a contestat în instanţa de judecată procesele-verbale întocmite de executorul judecătoresc şi a adresat un demers Ministerului Justiţiei privind aplicarea sancţiunilor în privinţa executorului judecătoresc, în conformitate cu legislaţia în vigoare".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0