Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Abstinență totală pentru Dorin Chirtoacă timp de 30 de zile

© Sputnik / Мирослав РотарьДорин Киртоакэ
Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Abonare
În caz de nerespectare de către învinuit a restricţiilor şi obligaţiilor stabilite de către judecătorul de instrucţie sau instanţă, arestarea la domiciliu poate fi înlocuită cu arestarea preventivă de către instanţa de judecată din oficiu sau la demersul procurorului

CHIȘINĂU, 29 mai – Sputnik. Primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, nu va avea dreptul să discute cu nicio persoană în următoarele patru săptămâni, cu excepția avocatului. 

Edilul a fost plasat, pe 26 mai, în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile, fiind suspectat de procurorii Anticorupție de trafic de influență în dosarul parcărilor cu plată. 

Chirtoacă nu va avea dreptul în arest la domiciliu să primească vizite, nici chiar a părinților, fratelui, fostei soții sau iubitei, decât pe cele ale avocaților. Potrivit legislației, cetățeanului care se află în arest la domiciliu îi este interzisă comunicarea cu anumite persoane şi primirea pe cineva în locuinţa sa. Excepție pot face doar persoanele cu care locuiește învinuitul.

Potrivit informațiilor pe care le deține Sputnik, Chirtoacă locuiește singur în apartamentul său din sectorul Ciocana. În asemenea cazuri, nu este exclus ca persoanele care îl supraveghează pe Chirtoacă să-l ajute să-și procure produse alimentare.

Задержание Дорина Киртоакэ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Chirtoacă, reținut în dosarul parcărilor. Urma să primească un bonus de 13%
 

Codul de Procedură Penală prevede că arestarea la domiciliu constă în izolarea învinuitului de societate în locuinţa acestuia, cu stabilirea anumitor restricţii. Arestarea la domiciliu este însoţită de una sau mai multe din următoarele restricţii: interzicerea de a ieşi din locuinţă; limitarea convorbirilor telefonice, recepţionării şi expedierii trimiterilor poştale şi utilizării altor mijloace de comunicare; interzicerea comunicării cu anumite persoane şi primirea pe cineva în locuinţa sa.

Persoana arestată la domiciliu poate fi supusă obligaţiilor de a menţine în stare de funcţionare mijloacele electronice de control şi de a le purta permanent; de a răspunde la semnalele de control sau de a emite semnale telefonice de control, de a se prezenta personal la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată la timpul fixat.

În caz de nerespectare de către învinuit a restricţiilor şi obligaţiilor stabilite de către judecătorul de instrucţie sau instanţă, arestarea la domiciliu poate fi înlocuită cu arestarea preventivă de către instanţa de judecată din oficiu sau la demersul procurorului.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0