Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tot mai multe tarabe goale în Piața Centrală: Oamenii nu au bani să cumpere

© Sputnik / Miroslav RotariEugen Roșcovanu
Eugen Roșcovanu - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova este în pragul unui colaps economic și social. Puterea de cumpărare a oamenilor a căzut atât de mult încât până și comercianții din Paiața Centrală din Capitală își vând locurile de comerț și pleacă din Republica Moldova.

Tot mai multe tarabe goale în Piața Centrală: Oamenii nu au bani să cumpere
Problema Pieței Centrale din municipiul Chișinău a fost abordată în cadrul unei discuții purtate în studioul Sputnik Moldova de jurnalistul Sergiu Praporșcic cu președintele Asociației Micului Business, Eugen Roșcovanu.

"Deja, tot mai mulți comercianți pleacă din Piața Centrală. Tot mai multe tarabe rămân goale pentru că nu mai merge comerțul, chiar cu mărfuri de import, aduse fie de la Kilometrul 7, fie din Odesa, fie de Iași sau Moghiliov-Podolisk. Și asta pentru că populația a sărăcit, oamenii nu au bani ca să cumpere. Oamenii nu mai consumă, ei nu mai au bani nici măcar pentru strictul necesar", a declarat Eugen Roșcovanu.

Președintele Asociației Micului Business a precizat că cei care își vând locurile din Piața Centrală din Capitală pleacă fie în Europa, fie în Rusia, unde pot să câștige mai mult.

Autor: Sergiu Praporșcic

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0