Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Şoferii din Moldova nu vor putea efectua revizia tehnică, dacă nu vor face asta

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaЗа рулем, автомобиль, La volan, automobil
За рулем, автомобиль, La volan, automobil - Sputnik Moldova
Abonare
Proprietarii autovehiculelor nu vor putea efectua revizia tehnică fără prezentarea unui document care să certifice lipsa unor amenzi neachitate

CHIŞINĂU, 27 mai — Sputnik. Şoferii din Republica Moldova nu vor mai putea să treacă revizia tehnică dacă nu vor prezenta cazierul contravențional al maşinii. Prevederea va fi pusă în aplicare în cazul aprobării unui proiect de lege propus de Ministerul de Interne privind Codului transporturilor rutiere și a Legii cu privire la siguranța traficului rutier, potrivit bizlaw.md.

Cazierul va conţine informaţia deţinută de poliţie despre procesele contravenționale în care a fost implicat mijlocul de transport, adică existenţa sau lipsa unor amenzi neachitate.

Полиция - Sputnik Moldova
Societate
Avertisment pentru șoferi: Riști amendă dacă nu respecți acest lucru banal

Totuşi, acest act va trebui prezentat doar în anumite condiţii. Potrivit proiectului, șoferii vor fi obligați să prezinte cazierul doar în cazul în care inspectorul stației de testare va constata că sunt pornite procese contravenționale.

Inspectorul stației de testare tehnică va accesa baza de date pentru verificarea informației privind existența/lipsa contravențiilor din domeniul circulației rutiere comise cu autovehiculul care urmează să fie testat. Dacă acesta va constata lipsa contravențiilor menționate, atunci posesorul autovehiculului va fi exceptat de la obligativitatea prezentării cazierului contravențional pentru autovehicule.

Cazierul va reprezenta un act confirmativ, eliberat de subdiviziunea specializată a Ministerului Afacerilor Interne. Acesta va conţine datele deţinute de Poliţie despre existenţa/lipsa informaţiilor de implicare a autovehiculului în comiterea accidentelor rutiere sau a altor contravenţii din domeniul circulaţiei rutiere, în privinţa cărora n-a expirat termenul de prescripţie de tragere la răspundere.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0