Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Schimbări în PLDM. Formaţiunea are un nou vicepreşedinte

© SputnikВ социальных сетях появился видеоролик, на котором запечатлено как ассенизаторская машина разгрузила содержимое бочки у офиса ЛДПМ.
В социальных сетях появился видеоролик, на котором запечатлено как ассенизаторская машина разгрузила содержимое бочки у офиса ЛДПМ. - Sputnik Moldova
Abonare
Liberal-democraţii au decis să aducă oameni noi în conducerea de vârf a formaţiunii, schimbările fiind operate la ședința Consiliului Politic Național al PLDM care a avut loc sâmbătă

CHIŞINĂU, 27 mai — Sputnik. Noul vicepreşedinte al Partidului Liberal Democrat este Alexandru Bujoreanu, președintele organizaţiei teritoriale Leova.

În funcţia de secretarul general al formaţiunii a fost ales Alexandru Fetescu.

În cadrul ședinței au fost cooptați noi membri ai Biroului Permanent Central și ai Consiliului Politic Național.

Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Zile negre pentru PLDM: fracțiunea parlamentară este părăsită de încă un deputat

Cei prezenţi la şedinţă au discutat probleme ce ţin de organizarea și funcționarea PLDM, situația în organizațiile teritoriale, activitatea deputaților liberal-democrați, dar și aspecte privind contextul social-politic din Republica Moldova.

Amintim că fracţiunea PLDM, cândva una dinte cele mai mari în Parlamentul Republicii Moldova, a doua ca număr de deputaţi, a fost părăsită în ultima perioadă de majoritatea membrilor săi. Astfel, din cei 23 de deputaţi câţi au fost după alegerile din 2014, fracţiunea a ajuns să numere astăzi doar cinci parlamentari — Tudor Deliu, Iurie Țap, Vadim Pistrinciuc, Maria Ciobanu și Grigore Cobzac.

Ultimul deputat, care a intrat în Parlament pe listele PLDM după ce Liliana Palihovici și-a depus mandatul, a anunțat că va face parte din grupul deputaților neafiliați

Popularitatea PLDM a scăzut vertiginos după ce liderul acestei formațiuni, Vladimir Filat a fost învinuit și condamnat la 9 ani de închisoare cu executare pentru corupere pasivă și trafic de influență.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0