A murit fostul consilier SUA pentru securitate naţională, Zbiegniew Brzezinski

© Sputnik / Михаил Климентьев / Trecere la banca de fotografiiПрезидент РФ Д.Медведев встретился с группой участников выездного заседания Мюнхенской конференции
Президент РФ Д.Медведев встретился с группой участников выездного заседания Мюнхенской конференции - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
A decedat fostul consilier pentru securitate națională și unul din cei mai importanți geopoliticieni americani

CHIŞINĂU, 27 mai — Sputnik. Fostul consilier pentru securitatea națională a ex-președintelui SUA, Jimmy Carter, Zbiegniew Brzezinski a murit la vârsta de 89 de ani. Anunțul oficial a fost făcut de fiica acestuia, Mika Brzezinski.

Tatăl meu a decedat în liniște în această noapte, a scris fiica lui Brzezinski pe conturile sale de Instagram și Twitter.

Potrivit publicației News York Times, Brzezinski a decedat vineri într-un spital din Virginia.

Acesta s-a născut în Polonia în 1928, dar a părăsit ţara împreună cu tatăl său, diplomatul Tadeusz Brzezinski. A absolvit universitatea McGill și a obţinut titlul de doctor în filosofie la Harvard.

 

 

Brzezinski era cunoscut și prin poziția sa radicală față de URSS. Este autorul câtorva lucrări fundamentale, care au fost traduse în mai multe limbi, inclusiv în română. Una din cele mai cunoscute lucrări este "Marea tablă de șah al lumii", în care își afirmă că SUA nu trebuie să permite oricărei alte țări să devină o forță dominant în Eurasia.

Fluxul de știri
0