Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Consiliul Republican al PL decide acum trecerea în opoziție a liberalilor

© Sputnik / Мирослав РотарьMihai Ghimpu
Mihai Ghimpu - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul PL, Mihai Ghimpu, a ieșit în fața jurnaliștilor fiind total deprimat, fapt care confirmă că situația nepotului său Dorin Chirtoacă este una gravă și că acesta nu are căi de scăpare.

CHIŞINĂU, 14 mai — Sputnik. Consiliul Republican al Partidului Liberal s-a întrunit în ședință acum câteva minute pentru a decide dacă PL mai continuă să facă parte din coaliția de guvernare sau se va retrage în opoziție, după ce CNA și Procuratura Anticorupție l-a reținut pe primarul general al Capitalei, Dorin Chirtoacă.

Ședința consiliului se desfășoară cu ușile închise, iar presa nu are acces la lucrările acestia.

Președintele PL, Mihai Ghimpu, a declarat că în dimineața zilei a avut loc ședința lărgită a Biroului politic al PL, la care au participat și miniștri, și deputații formațiunii. Biroul a luat o decizie privind acțiunile de mai departe ale formațiunii, decizie care trebuie confirmată de Consiliul Republican PL și care, așa cum am anunțat mai sus, nu este făcută public.

Se pare însă că decizia liberalilor va fi de a părăsi arcul guvernamental și a face opoziție actualei guvernări, care l-a reținut pe primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, care este prim-vicepreședinte al PL și nepotul liderului PL, Mihai Ghimpu.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0