Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ultimă oră: Partidul Liberal părăsește coaliția de guvernare

© Sputnik / Miroslav RotariGhenadie Vaculovschi
Ghenadie Vaculovschi - Sputnik Moldova
Abonare
După ce primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost reținut de ofițerii CNA, Partidul Liberal condus de unchiul edilului șef, Mihai Ghimpu, va părăsi coaliția de guvernare.
Partidul Liberal părăsește coaliția de guvernare

 

Surse din cadrul Patidului Liberal au declarat pentru Sputnik Moldova că astăzi PL va părăsi coaliția de guvernare. Aceiași sursă menționează că decizia a fost luată de liderul PL, Mihai Ghimpu, încă de aseară, însă și-a rugat colegii de partid să nu facă nici un fel de declarații pentru presă în privința reținerii lui Dorin Chirtoacă. 

Și juristul și jurnalistul Ghenadie Vaculovschi e de aceiași părere. El declarat în cadrul unui interviu pentru Sputnik Moldova că după ședința Consiliului Republican al PL, liberalii vor părăsi coaliția de guvernământ.

"Partidul Liberal va părăsi coaliția de Guvernare. Cel mai probabil, anume așa va răsuna anunțul pe care îl va face Mihai Ghimpu după ședința Consiliului. Logica evenimentelor sugerează că PL nu are altă ieșire din această situație", spune juristul Ghenadie Vaculovschi.

Amintim că primarul de Chișinăi, Dorin Chirtoacă, a fost reținut de ofițerii CNA pentru 72 de ore. Potrivit procurorilor, în urma mai multor audieri, s-a constatat că edilul șef i-ar fi dat indicaţii viceprimarului Capitalei să implementeze proiectul parcărilor în municipiul Chişinău şi să semneze contractul cu firma Eme Parkleitsystem GmbH fără avizul Consiliului Municipal Chișinău.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0