Zăpadă de cinci metri în România

Abonare
Presa din România publică astăzi imagini cu drumarii care lucrează la deszăpezirea Transfăgărășanului

HIȘINĂU, 25 mai — Sputnik. DN7C Transfăgărășan urmează să fie redeschis circulației rutiere pe 1 iulie, potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (CNAIR).

Deși suntem deja în prag de vară, în imaginile furnizate de CNAIR pot fi văzute porțiuni de drum unde zăpada depășește și cinci metri înălțime.

"DN7C-Transfăgărășan este închis pe tronsonul Piscu Negru (km 104, județul Argeș) — Bâlea-Cascadă (km 130+800, județul Sibiu) — până în data de 30 iunie 2017, cu posibilitate de prelungire", comunică Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.

Transfăgărășanul, care asigură legătura între județele Argeș și Sibiu, este închis oficial opt luni pe an, între 1 noiembrie și 1 iulie, pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 104 (Piscu Negru — județul Argeș) și kilometrul 131 (Bâlea Cascadă — județul Sibiu), pe celelalte porțiuni circulația fiind permisă tot timpul anului, potrivit digi24.

Sursa mai menționează că Transfăgărășanul este un drum construit în urmă cu peste 40 de ani, ca să treacă peste zona de creastă a Masivului Făgăraș, cel mai înalt lanț muntos din România. Șoseaua urcă până la o altitudine de 2.042 de metri în căldarea glaciară Bâlea, fiind al doilea drum din România, ca înălțime, după Transalpina, care străbate Munții Parâng și ajunge până la 2.145 de metri în pasul Urdele.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0