Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce riscă moldovenii care au Cartea de Identitate românească expirată

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor invită cetăţenii să se prezinte la sediul instituţiei şi să solicite intrarea în legalitate în cazul tinerilor care au împlinit vârsta de 14 ani.

CHIȘINĂU, 24 mai — Sputnik. Sunt așteptați la ghișee tinerii care au împlinit vârsta de 14 ani, precum şi cei care deţin acte de identitate expirate, scrie Adevărul.

Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor invită cetăţenii să-și verifice cărțile de identitate.

Sunt aşteptaţi la ghişee şi cei care au actul de identitate deteriorat, pierdut, furat, distrus sau anulat. De asemenea, sunt așteptați și cei care şi-au modificat numele sau prenumele, cei care şi-au schimbat domiciliul, cei care locuiesc pe o stradă cu denumirea schimbată sau cu imobilul renumerotat, localitatea de domiciliu are rangul schimbat ori a fost rearondată unei alte unităţi administrativ-teritoriale.

„Menţionăm faptul că nerespectarea dispoziţiilor legale constituie contravenţie şi se sancţionează după caz, cu amenzi cuprinse între 40 —80 lei", atenționează autorităţile.

De asemenea, CI trebuie schimbată în cazul în care fotografia din actul de identitate nu mai corespunde cu fizionomia titularului.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0