Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Emoții mari pentru absolvenții de liceu - Săptămâna viitoare începe BAC-ul

© Sputnik / Павел Лисицын / Trecere la banca de fotografiiElevi, examene
Elevi, examene - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În acest an, la sesiunea de BAC, care începe în 2 iunie, sunt admiși în jur de 19 500 de candidați

CHIȘINĂU, 24 mai – Sputnik. În acest an, examenele de bacalaureat se vor desfășura în perioada 2-20 iunie. La sesiune sunt admiși în jur de 19 500 de candidați. 

Probele vor avea loc în 93 de Centre de Bacalaureat. Metodologia de organizare și desfășurare a examenului de bacalaureat nu a fost modificată.

Foto simbol - elevi - Sputnik Moldova
Societate
Decizia care i-a luat prin surprindere pe absolvenții din Republica Moldova

Membrii Comisiei Naţionale de Examene au aprobat, în cadrul unei ședințe, mai multe documente, inclusiv privind Comisiile Republicane de Evaluare a lucrărilor de bacalaureat. În cadrul ședinței au mai fost examinate și demersurile candidaților care solicită susținerea probelor în sesiunea suplimentară sau condiții speciale pentru a participa la examenul de bacalaureat. De asemenea, a fost examinată lista candidaților care au solicitat nota 10 din oficiu la proba de examen la limba străină în baza certificatelor cu recunoaştere internaţională.

”Evaluarea obiectivă a lucrărilor este esențială, susținerea examenului de bacalaureat reprezentând reflectarea reală a cunoștințelor pe care le deține elevul”, a declarat ministrul Educației, Corina Fusu.

Directorul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare Anatol Topală a dat asigurări că pregătirile pentru sesiunea curentă a examenului de bacalaureat se desfășoară conform programului stabilit.

Referindu-se la prevenirea cazurilor de fraudare a examenului, şefa Secţie juridice a Ministerului Educației, Rodica Josanu, a informat despre acțiunile întreprinse de autorități în vederea identificării și tragerii la răspundere a persoanelor care au încălcat cadrul normativ în vigoare.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0