Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Creatoarea Maria Moscalu i-a dăruit o rochie sexy Deliei, urmează Celine Dion

© Sputnik / Miroslav RotariMaria Moscalu
Maria Moscalu - Sputnik Moldova
Abonare
Maria Moscalu este o tânără pictoriță și creatoare de piese vestimentare cu ornamente tradiționale. Visează ca rochiile ei să fie purtate de staruri de la Hollywood, iar prima țintă ar fi interpreta Celine Dion
Creatoarea Maria Moscalu i-a dăruit o rochie sexy Deliei, urmează Celine Dion

Piesele vestimentare, în special rochii, realizate de Maria Moscalu sunt unice prin modul lor de executare. Pictate, croșetate sau cu aplicații de mozaic, rochiile ei le oferă senzualitate domnișoarelor care le îmbracă. Deși unele rochii sunt transparente și lasă cam totul la vedere, ele nu sunt vulgare. Asortate inteligent cu alte piese vestimentare, ar putea fi purtate și de domnișoarele timide, nu doar de cele care adoptă un stil vestimentar mai îndrăzneț, mai extravagant.

Te-ai putea întreba de unde își ia inspirația. Ea spune că totul a pornit încă din copilărie, de la prosoapele și covoarele noastre tradiționale. Actualmente are acasă o adevărată colecție de lucruri vechi, cumpărate sau adunate de la rude, care o inspiră și de pe care preia ornamentele autentice.

"Petru mine lucrurile vechi sunt prețioase. Eu mă pot inspira de la prosoapele pe care le am în colecția mea, de la covoarele tradiționale vechi. Mă inspir din orice, atât timp cât sunt în Republica Moldova. Aici totul mă inspiră, inclusiv muzica. Nu sunt în criză de inspirație" spune Maria Moscalu.

Maria Moscalu - Sputnik Moldova
Pensula pictoriței Maria Moscalu face minuni

Nu ar permite nimănui să se implice în crearea rochiilor sale. Vrea să facă totul singură. Nu-și dorește să creeze haine în stock, ci mizează pe originalitate. Destinatarii finali ai creațiilor ei sunt, în mod special, oameni care se învârt în cercuri selecte. Nu degeaba Maria Moscalu își dorește ca rochiile sale să fie îmbrăcate de vedetele de la Hollywood. Și ea nu glumește. Ori, părea incredibil acum câteva zile că îi va reuși să se întâlnească cu Delia, interpreta din România, căreia să-i dăruiască o rochie, dar iată că s-a întâmplat.

"Următoarea este Celine Dion" spune zâmbind Maria Moscalu.

Cu toate acestea, creează cu plăcere rochii și pentru concetățenii noștri. Recent o rochie a fost trimisă tocmai peste ocean, în Canada. Și acesta este doar începutul.Pe lângă picturile pe care le face pe piesele vestimentare, spune că ar reveni la pictarea tablourilor, dar și aici are o preferință. Vrea să picteze nuduri. Are vise mari și muncește pentru asta. Visează la un atelier în centrul Capitalei. Deocamdată se mulțumește și cu spațiul de care dispune într-un apartament pentru care plătește chirie. Și asta e deocamdată, la cât este de sigură că va reuși, nu ne va mira că în curând vom realiza un interviu în atelierul ei de undeva din centrul Chișinăului.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0