Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important: Reguli noi la depunerea cererii de redobândire a cetățeniei române

© cazacu21.roPașaport românesc
Pașaport românesc - Sputnik Moldova
Abonare
Începând cu data de 22 mai autoritățile de la București au pus în aplicare o nouă regulă la depunerea cererilor de redobândire a cetățeniei române

CHIȘINĂU, 23 mai — Sputnik. Noua măsură introdusă de Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) are în vedere gestionarea mai bună a activității de primire și înregistrare a cererilor de obţinere a cetăţeniei.

Pașaport românesc - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldovenii ar putea depune jurământul pentru cetățenia română și la Ungheni

Astfel, începând cu data de 22.05.2017, moldovenii care vor să redobândească cetăţenia română vor putea înregistra cererile exclusiv în baza programării prealabile online pe site-ul instituţiei. Pentru depunerea cererilor, trebuie să acceseze acest link

Pentru utilizarea aplicaţiei de programare online nu se percep taxe, fiind un serviciu gratuit.

Autoritatea Națională pentru Cetățenie mai informează că, începând cu data de 24.05.2017, numărul de locuri disponibile programării online în vederea depunerii dosarului la sediul ANC crește la 350 de programări online / zi de lucru cu publicul.

Pașaport românesc - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldovenii vor plăti scump pentru decizia de a renunța la cetățenia română

Persoanele care se vor prezenta la sediul ANC, începând de astăzi, pentru depunerea cererilor privind cetățenia română, formulate în temeiul art. 11 din Lege, fără a se programa în prealabil pentru înregistrarea dosarului, nu vor putea depune cererea pentru obţinerea cetățeniei române.

Lista persoanelor programate în fiecare zi de lucru cu publicul va fi afișată pe pagina de internet a Autorității cu cel puțin 7 zile înainte de data programării. De asemenea, lista va fi afișată și la sediul ANC. Lista persoanelor programate online poate fi consultată aici.

ANC mai precizează că obligativitatea programării prealabile online în vederea depunerii cererilor nu se aplică persoanelor care formulează cereri privind cetățenia română în temeiul articolelor 8, 81, 10 și 27 din Legea nr. 21/1991.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0