Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Despre ce a vorbit președintele Moldovei la summit-ul de la Istanbul

© Sputnik / Дмитрий Астахов / Accesați arhiva multimediaIgor Dodon, alături de Dmitri Medvedev și Taiyyp Erdogan, la summit-ul OCEMN
Igor Dodon, alături de Dmitri Medvedev și Taiyyp Erdogan, la summit-ul OCEMN - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova a luat câvântul luni, la summit-ul Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră, unde a dat o notă bună dezvoltării cooperării în domeniul comerțului

CHIȘINĂU, 22 mai — Sputnik. Șeful statului, Igor Dodon, a remarcat luni, la summit-ul OCEMN că exportul și importul în țările ce fac parte din această organizație constituie circa jumătate din circuitul comercial al țării noastre.

„Apreciem pozitiv eforturile de dezvoltare a cooperării în domeniul comerțului, ce se referă la „Strategia de Simplificare a Procedurilor Comerciale în Regiunea OCEMN". Astfel, exportul din Moldova în aceste țări a constituit circa 48 la sută din volumul total al exportului moldovenesc, iar importul din aceste țări este de circa 46 la sută", a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

El a mai menționat că Moldova susține direcția propusă de Turcia — realizarea Programului Economic de Cooperare și Consolidare a Interacțiunii dintre țările membre al organizației în domeniile agricol și industriei alimentare.

Mai mult, potrivit lui Dodon, țara noastră pune un accent aparte pe cooperarea în cadrul OCEMN în domeniul comerțului, transportului, energeticii, educației, culturii, științei, luptei cu terorismul și traficului de persoane.

Turcia exercită președinția OCEMN din ianuarie până în iunie 2017. În acest an organizația împlinește 25 de ani. Până la sfârșitul summit-ului va fi pregătit un proiect de declarație comună a țărilor membre.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0