Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Benzina este scumpită intenționat. Iată motivul

© AFP 2022 / RONALDO SCHEMIDTАЗС
АЗС - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În România și Republica Moldova, dar și în restul Europei, benzina este scumpită în mod intenţionat pentru ca oamenii să cumpere mai puţin şi să polueze mai puţin, spun autorităţile de concurenţă.

CHISINAU, 20 mai — Sputnik. În timp ce românii se plâng de preţuri mari, pe moldoveni îi aşteaptă liberalizarea preţurilor la carburanţi, scrie Money.

„Vrem să facem atât de scumpă benzina încât lumea să cumpere mai puţin. Nu este neintenţionat preţul ăsta mai mare, ci este obiectivul politic al statului, în extensie al Uniunii Europene, să îţi pună acciza asta care să te descurajeze să consumi mult şi să reducem poluarea", spune Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

De altfel, în toată Europa benzina este scumpită în mod intenţionat pentru ca oamenii să cumpere mai puţin şi să polueze mai puţin.

Deşi conducta de gaze între Iaşi şi Ungheni este construită din 2014, ea a fost mai mult un instrument politic decât unul util pentru consumatori.

Situaţia va rămâne la fel cel puţin până în iulie 2018. De asemenea, trebuie implementate 24 de regulamente care să schimbe legislaţia în domeniul energiei, în acord cu regulamentele europene.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0