Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

(VIDEO) Naționaliștii au luat cu asalt Ministerul Justiției din Berlin

© Sputnik / Oleg PoluninIdentitäre-Aktion am Bundesjustizministerium
Identitäre-Aktion am Bundesjustizministerium - Sputnik Moldova
Abonare
Aproximativ 50 de persoane au încercat ieri să ia cu asalt sediul Ministerului Justiției din Berlin

CHIȘINĂU, 20 mai — Sputnik. Aproximativ 50 de demonstranți au încercat să pătrundă astăzi în incinta sediului Ministerului Justiției al Germaniei, aflat în centrul Berlinului, scrie Die Welt.

După amiază, un grup de persoane necunoscute s-a oprit în fața Ministerului Justiției, însoțiți de o furgonetă pe care era fixată o scară, încercând să pătrundă în interiorul clădirii. Aceștia au început să scandeze lozinci, cerând demisia ministrului Justiției, Heiko Maas, precum și închiderea granițelor.

La locul incidentului a sosit poliția, care a încercuit sediul instituției și a dispersat oamenii. Împotriva câtorva participanți au fost intentate dosare pentru opunerea rezistenței poliției. Organizatorul protestului a fost reținut.

Alte 20 de persoane au încercat să rămână la intrarea în sediul ministerului. Aceștia s-au întins pe jos, ținând în mâini pancarta: "Totul a fost uitat — împotriva cenzurii și limitării dreptului la exprimare".

Pe partea opusă a străzii s-au adunat oponenții manifestanților, care țineau pancarte cu mesaje: "Jos naziști", "Nu urii și incitării".

Potrivit informațiilor preliminare, participanții la acțiune aparțin unei mișcări identitare de dreapta, care se pronunță împotriva migrației și pentru protejarea valorilor europene. Motivul protestului a servit proiectul de lege prin care guvernul încearcă să interzică "discursul de ură" în rețelele de socializare.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0