Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A vândut totul și e disperată - povestea celei mai grase femei din Moldova

© e-medicina.md Самая тяжелая женщина Молдовы
Самая тяжелая женщина Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Svetlana Svetcovscaia din raionul Șoldănești nu are nici 50 de ani, însă de când se știe luptă cu kilogramele în plus: atunci când a ajuns la 320 de kilograme, aceasta a apelat la serviciul salvatorilor pentru a fi internată la Spitalul Clinic Republican.

CHIȘINĂU, 18 mai — Sputnik. La cei 49 de ani ai săi, Svetlana Svetcovscaia din raionul Șoldănești cântărește 320 kg. Toată viața încearcă să scape de greutatea în exces, însă nici un regim de slăbit sau dietă nu i-a fost de vreun folos. Totodată, aflându-se permanent în stare de stres, femeia a ajuns să consume multe paste, dulciuri și grăsimi.

Svetcovscaia spune că a fost întotdeauna mai corpolentă, deoarece se alimentează ca toată lumea de la țară — cartofi, carne, lapte de casă. Pentru ca să mănânce mai puțin, femeia a decis să-și vândă aproape totul de pe lângă casă: porcii, rațele și găinile, însă totul a fost fără niciun rost. Așa și nu a reușit să slăbească. Iar în ultima perioadă nu mai poate să doarmă decât pe șezute.

Svetlana Svetcovscaia
Светлана Светковская - Sputnik Moldova
Svetlana Svetcovscaia

 

Pacienta a fost spitalizată la secția terapie intensivă.

Ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, a scris pe o rețea de socializare că medicii vor face tot posibilul pentru a ameliora starea de sănătate a acestei femei care visează la o viață normală.

Medicul Gheorghe Caragia a menționat că în Moldova nu a mai fost înregistrat un astfel de caz în ultimii 30 de ani.

”Cu o astfel de greutate, pacienta ar putea deceda din cauza complicațiilor. Există riscul de ictus cerebral, infarct miocardic, după care poate urma decesul”, a subliniat specialistul.

Medicii i-au prescris pacientei o dietă severă și un regim alimentar special.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0