Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Libertatea unui polițist costă 600 de euro

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Un locotenent de poliție a fost reținut de procurorii Anticorupție în timp ce estorca 600 de euro de la un conducător auto, care a încălcat Regulamentul Circulației Rutiere

CHIȘINĂU, 17 mai – Sputnik. Un ofițer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Fălești a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție. Locotenentul de poliție este bănuit de corupere pasivă.

Potrivit denunțătorului, omul legii ar fi extorcat și primit 600 de euro pentru a nu remite instanței de judecată procesul penal pornit pe faptul conducerii în stare de ebrietate a unui mijloc de transport. 

Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Motivul pentru care un poliţist din Bălţi nu a luat mită

A doua variantă propusă de polițistul corupt era ca să aplice figurantului în dosar o pedeapsă mai blândă, adică contravențională.

Polițistul a fost prins în flagrant delict după primirea banilor transmiși sub controlul CNA. Acesta a fost recunoscut în calitate de bănuit şi reţinut pentru 72 de ore.

Pentru acest gen de infracțiune, Codul Penal al Republicii Moldova prevede o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unități convenționale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0