Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Candu recunoaște: Reforma Guvernului este o condiție impusă de europeni

© Sputnik / Евгений ПанасенкоПарламент Молдовы
Парламент Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Parlamentului, Andrian Candu, neagă informațiile apărute în presă precum că Parlamentul European a refuzat să ofere Republicii Moldova 100 de milioane de dolari, menționând că o decizie finală va fi luată în luna iulie.
Candu recunoaște: Reforma Guvernului e o condiție impusă de europeni

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a recunoscut că Uniunea Europeană nu ne oferă nici un leu fără ca să ne impună anumite condiții.

"Ceea ce ţine de UE, la fel — cooperarea financiară vine condiţionat. Atunci când vorbim despre cele 100 de milioane, pe care Moldova urmează să le primească din partea UE, aceşti bani nu vin de la sine şi pentru nimic. Sunt prevăzute trei rate de plăţi. Fiecare plată se va realiza doar dacă Guvernul Republicii Moldova, guvernarea, toate instituţiile implicate în proces vor avea rezultate pe condiţiile care au fost agreate", spune Candu.

Mai mult, șeful Legislativului a recunoscut că și reforma Guvernului anunțată de liderul PD, Vlad Plahotniuc, este o condiție pusă de europeni.

"Pentru prima rată sunt mai multe condiţii, inclusiv reforma Guvernului. Moldova va primi ajutorul financiar sub formă de împrumut, sub formă de grant doar dacă noi vom îndeplini acele condiţii. Noi cunoaştem care sunt condiţiile şi ne-am angajat să le îndeplinim'', a declarat Andrian Candu.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0