Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

N-ai să crezi ce se întâmplă lângă Chișinău, la Bălțata, Criuleni – VIDEO

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaАисты в Ленинградской области
Аисты в Ленинградской области - Sputnik Moldova
Abonare
Înainte puteau fi întâlniți în fiecare sat, acum localitățile în care mai vine câte o pereche sau două pot fi numărate pe degete. Iar sătenii care se învrednicesc de astfel de oaspeți rari sunt extrem de fericiți.

CHIȘINĂU, 16 mai — Sputnik. Acum aproximativ 10 ani, o pereche de cocostârci și-a făcut cuib pe un stâlp din satul Bălțata din raionul Criuleni, localitate care se află la o distanță de 15 kilometri de Capitală. Și an de an, cele două berze vin la Bălțata în primăvară, depun și clocesc ouă, scot pui, după care, pe la sfârșitul lunii august, migrează. Pleacă undeva prin Africa, probabil în Africa Centrală, pe la izvoarele Nilului sau poate și mai la sud, străbătând o distanță de cel puțin 10 mii de kilometri.

În acest moment, berzele din Bălțata deja au pui. Oamenii ne-au spus că anul acesta șederea lor în această localitate a iești cu conflict. Problema este că un pui de anul trecut al acestui cuplu a revenit înapoi împreună cu părinții lui și are pretenția să se adăpostească și el în cuibul părintesc. Părinții îl alungă, îndemnându-l probabil să-și găsească și el o pereche și să-și construiască propriul cuib.

© Sputnik / Sergiu PraporșcicCocostârci în satul Bălțata, Criuleni
Cocostârci în satul Bălțata, Criuleni - Sputnik Moldova
Cocostârci în satul Bălțata, Criuleni

Cine știi poate acest cocostârc tânăr își va construit cuibul tot în Bălțata, astfel satul se va putea mândri cu două perechi de berze.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0