Recordurile mondiale la Năsăud, omologate de Guinness World Records

Abonare
De Ziua Portului Popular aproximativ 10 mii de români au înregistrat două recorduri, care urmează să fie înregistrate în Guinness Book

CHIȘINĂU, 16 mai — Sputnik. Aproximativ 10 mii de români (mai exact 9506 de persoane) au reușit să stabilească simultan două recorduri mondiale de Ziua Portului Popular, care urmează să fie înregistrate în Guinness Book: cel mai mare număr de persoane îmbrăcate în haine naționale și cea mai mare horă românească.

Evenimentul a avut loc la Năsăud, unde a fost jucată hora specifică comunei Runcu Salvei. La eveniment au participat și numeroși invitați din județele Cluj, Maramureş, Sălaj, Galaţi, Bucureşti şi Teleorman, o delegație din Teleorman, condusă chiar de liderul PSD și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Festivitatea a fost monitorizată strict de reprezentanții Guinness Book: fiecare participant a trecut prin porți speciale și a primit o brățară de acces.

Sărbătoarea portului popular, care a fost organizată la inițiativa meșterului popular din Bistrița-Năsăud, Virginia Linul, a fost susținută financiar de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi Primăria oraşului Năsăud.

În anul 2015 Guvernul a stabilit că a doua duminică din luna mai este Ziua Naţională a Portului Tradiţional.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0