Recordurile mondiale la Năsăud, omologate de Guinness World Records

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
De Ziua Portului Popular aproximativ 10 mii de români au înregistrat două recorduri, care urmează să fie înregistrate în Guinness Book

CHIȘINĂU, 16 mai — Sputnik. Aproximativ 10 mii de români (mai exact 9506 de persoane) au reușit să stabilească simultan două recorduri mondiale de Ziua Portului Popular, care urmează să fie înregistrate în Guinness Book: cel mai mare număr de persoane îmbrăcate în haine naționale și cea mai mare horă românească.

Evenimentul a avut loc la Năsăud, unde a fost jucată hora specifică comunei Runcu Salvei. La eveniment au participat și numeroși invitați din județele Cluj, Maramureş, Sălaj, Galaţi, Bucureşti şi Teleorman, o delegație din Teleorman, condusă chiar de liderul PSD și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Festivitatea a fost monitorizată strict de reprezentanții Guinness Book: fiecare participant a trecut prin porți speciale și a primit o brățară de acces.

Sărbătoarea portului popular, care a fost organizată la inițiativa meșterului popular din Bistrița-Năsăud, Virginia Linul, a fost susținută financiar de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi Primăria oraşului Năsăud.

În anul 2015 Guvernul a stabilit că a doua duminică din luna mai este Ziua Naţională a Portului Tradiţional.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0