Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Agricultori, depuneți cereri la Primărie pentru a primi subvenții pentru 2016

© Sputnik / Мирослав РотарьNicolae Ciubuc
Nicolae Ciubuc - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a anunțat că a demarat campania de depunere a cererilor din partea producătorilor agricoli pentru obținerea suportului financiar în scopul diminuării consecințelor înghețurilor târzii din primăvara anului 2016.
Atenție. Start depunerii cererilor pentru a primi subvenții pentru anul 2016

 

 

Directorul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, Nicolae Ciubuc, a declarat în cadrul unei emisiuni de la Sputnik Moldova, moderată de Tatiana Cebotari, că deocamdată nu este clară suma fixă a suportului financiar care va fi acordat de stat, dar estimativ poate fi vorba de la 3500 de lei până la 5000 mii de lei, în funcție de gradul de afectare a livezii.

Astfel, administraţiile publice locale de nivelul întâi şi al doilea, din raioanele afectate de îngheţ, vor crea o comisie specială, responsabilă de recepţionarea, examinarea, verificarea, precum și calcularea mărimii suportului financiar. Totodată, comisia va fi responsabilă de corectitudinea introducerii datelor şi emiterii deciziilor.

”Este nevoie în primul rând de o cerere depusă la Primăria localității, iar după ce comisia locală va efectua verificările de rigoare, dosarul va trebui depus la oficiile teritoriale ale AIPA", a declarat directorul AIPA, Nicolae Ciubuc.

Totodată, Ciubuc a precizat că agricultorii care nu au proiecte pentru livadă nu vor putea beneficia de subvenții din partea statului.

Termenul de depunere a dosarului este de 10 zile lucrătoare de la data creării comisiei speciale.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0