Radio
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Vom plăti cu trei lei mai mult pentru apa livrată

© Sputnik / Miroslav Rotariședința primăriei заседание примэрии
ședința primăriei заседание примэрии - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Tariful pentru un metru cub de apă ar putea crește cu circa trei lei pentru locuitorii orașului Chișinău
Vom plăti cu trei lei mai mult pentru apa livrată

Directorul Întreprinderii Municipale "Apă-Canal Chișinău", Veronica Herța, a anunțat că i-a solicitat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică să aprobe un nou tarif majorat pentru livrarea apei la robinet în Capitală.

"Am făcut o estimare a majorării pornind de la tariful mediu. Tariful mediu, care a fost aprobat în 2009, a constituit 12,15 lei pentru un metru cub. Tariful mediu planificat pentru anul 2017, care este propus spre aprobare, este de 14,71 lei pentru un metru cub, adică — o creștere valorică de 2, 56 lei", a declarat Veronica Herța.

Menționăm că în prezent tariful pentru un metru cub de apă pentru consumatorii casnici este de 9,19 lei și pentru agenții economici 22,96 lei.

Herța a menționat că această majorare este nesemnificativă, iar oamenii nici nu vor simți că plătesc cu aproape trei lei mai mult pentru un metru cub de apă.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0