Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Poliția oferă detalii despre protestele de duminică din Chișinău

© Sputnik / Мирослав РотарьПолиция
Полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii au reiterat că, Poliția va reacționa corespunzător în temeiul legii pentru a stabili ordinea publică

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. Adjunctul șefului Inspectoratului General de Poliție (IGP) Gheorghe Cavcaliuc și șeful Direcției ordine publică Marin Maxian au oferit, sâmbătă, detalii despre acțiunile oamenilor legii în ziua de duminică, la Chișinău, unde se vor desfășura mai multe evenimente publice. 

Maia Sandu și Andrei Năstase la piață - Sputnik Moldova
Maia Sandu: Oamenii care vor veni la protest de bună voie ne trezesc antipatie

Duminică, la Chișinău, vor fi organizate Ziua recrutului și două proteste, unul organizat de opoziția extra-parlamentară și altul de părinții nemulțumiți de unele decizii ale Ministerului Educației.  

”Recomandăm cetățenilor, care nu au planificate activități în centrul capitalei, să evite circulația cu mijloacele de transport, deoarece pe unele străzi va fi sistată circulația”, a declarat Cavcaliuc.

Acesta a mai recomandat organizatorilor protestelor ca, în cazul în care vor depista persoane cu mască, agresive, provocatori, în stare de ebrietate alcoolică sau narcotice în mulțime să informeze imediat poliția sau să-i predea oamenilor legii. 

Toate persoanele care participă la protest au fost îndemnate ca în mod organizat să parcheze mijloacele de transport, cu care vin la Chișinău, în fața Teatrului de Operă și Balet. 

Oamenii legii au îndemnat protestatarii să respecte legislația, ordinea publică și să reacționeze la solicitările poliției în caz de necesitate. 

”Este în câmpul legal întrunirea atât timp cât în acel loc nu se comite o infracțiune, nu se cheamă la discriminare și violențe”, a declarat Maxian. 

Oamenii legii au reiterat că, Poliția va reacționa corespunzător în temeiul legii pentru a stabili ordinea publică. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Fluxul de știri
0