Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O nouă avertizare meteo: risc sporit de inundații

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Hidrologii prognozează formarea scurgerilor intensive pe pante cu risc de inundaţii locale

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. Meteorologii au emis o nouă avertizare în Moldova. Este vorba despre riscul sporit de inundații.

Avertizare națională: evitați ieșirea din casă, adăpostiți-vă în încăperi sigure>>>

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, din cauza ploilor torențiale nivelul apei în bazinele acvatice ar putea crește cu un metru. Astfel, apare riscul revărsării apei peste maluri. 

Hidrologii prognozează formarea scurgerilor intensive pe pante cu risc de inundaţii locale.

Ploaie cu grindină de mărimea unui ou de găină, seara zilei de 18 iunie 2016, imagine postată de Vitalie Jereghi - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Meteorologii au spus ce raioane vor fi cele mai afectate de averse și grindină

Agenţii economici,  în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, sunt avertizaţi să atragă atenţia la starea barajelor.

Meteorologii au emis un cod galben de averse, descărcări electrice, grindină și vijelie. Avertizarea va fi valabilă pe întreg teritoriul țării și va intra în acțiune în zilele de 13 și 14 mai.

În aceste zile, pe alocuri, se prognozează precipitații de până la 40 de litri pe metrul pătrat. Vor cădea ploi de scurtă durată cu descărcări electrice, izolat cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 metri pe secundă.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Fluxul de știri
0