Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Maia Sandu revine la Ministerul Educației? Ce au de împărțit Fusu și Babuc

© Sputnik / Miroslav RotariPavel Midrigan
Pavel Midrigan - Sputnik Moldova
Abonare
Reforma Guvernului îi va lăsa pe actualii miniștri fără fotolii, însă nu pe toți, se pare că unii au șanse să revină în funcția de ministru
Maia Sandu revine la Ministerul Educației? Ce au de împărțit Fusu și Babuc

Liderul Partidului Democrat din Moldova Vlad Plahotniuc a anunțat în cadrul unui friefing de presă că va propune coaliției de guvernământ să analizeze un proiect de reformare a guvernului, care prevede reducerea numărului de ministere de la 16 la 9. Îmediat pe rețelele de socializare oamenii s-au grăbit să se dea cu părere despre componența viitorului cabinet de miniștri. 

În cadrul unei emisiuni realizate în studioul Sputnik Moldova juristul Pavel Midrigan s-a referit în mod special la Ministerul Educației, care potrivit proiectului democraților, va fi numit Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

"În fruntea acestui minister trebuie să vină o persoană care a muncit în domeniul educației, care are cunoștințe despre greutățile prin care trec în prezent pedagogii," spune Pavel Midrigan.

Ținând cont de faptul că ministerul Educației și cel al Culturii vor fi comasate în unul singur, Pavel Midrigan susține că "dacă ar fi să alegem între Corina Fusu și Monica Babuc, în mod sigur actuala ministră a Culturii ar fi o candidatură mai potrivită, mai ales că ultima prestație din plenul parlamentului au demonstrat că ministra Educației, Corina Fusu, nu face față funcției pe care o deține".

Se vehiculează că mulți pedagogi tânjesc după perioada în care actualul lider al Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, era ministră a Educației. Întrebat dacă Maia Sandu ar putea reveni în această funcție, juristul Pavel Midrigan spune că "această candidatură nu le-ar fi pe plac democraților, dar și Maia Sandu și-ar pierde din electorat, care ar suspecta-o că face alianță cu Partidul Democrat".

Moldova este țara minunilor, orice se poate întâmpla, Maia Sandu ar putea reveni în funcția de ministră a Educației.

 

 

Fluxul de știri
0