Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Când va fi livrată în Rusia prima partidă de vinuri din Cricova

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaВино
Вино - Sputnik Moldova
Abonare
Administrația întreprinderii SA Cricova speră să restabilească volumul precedent vin livrat pe piața rusă

CHIȘINĂU, 12 mai — Sputnik. Primele livrări de vinuri moldovenești de la Combinatul de vinuri Cricova, cea mai veche întreprindere autohtonă, în Rusia vor demara la sfârșitul lunii iunie, a declarat pentru corespondentul Sputnik directorul comercial al SA „Cricova", Sorin Maslo. Acesta a menționat că la momentul actual întreprindea așteaptă să sosească din Rusia o partidă de timbre de acciz pentru a putea începe pregătirea mărfii către export.

„Această piață rămâne a fi pentru noi foarte importantă, deoarece consumatorul rus cunoaște producția noastră, dar și noi îi cunoaștem gusturile. Vinurile noastre de marcă și cele spumante corespund acestor gusturi", a spus Maslo.

Conform comunicatului „Rospotrebnazor"-ului, la 10 mai s-a dat undă verde livrării a 20 de tipuri de vinuri de Cricova. Interlocutorul a menționat că acestea constituie 90% din numărul total de denumiri de producție alcoolică marca SA „Cricova".

Anterior, probele respective au fost supuse testului de calitate din partea specialiștilor ruși. Printre vinurile admise spre export se numără cele ordinare, de marcă și spumante.

„Începând cu anul 2014, la producerea vinurilor utilizăm doar strugurii din viile noastre proprii. Afară de aceasta, cu 3 — 4 ani în urmă, a fost renovat în totalitate echipamentul liniei de producere a vinurilor. De aceea calitatea este la cel mai înalt nivel, fapt constatat de experții „Rospotrebnadzor", a precizat directorul comercial.

Se prevede ca vinurile de Cricova să fie comercializate la un preț de 250 — 300 ruble. Până la interzicerea exportului de vinuri moldovenești combinatul SA „Cricova" livra în Rusia 15% din producția sa. Conducerea întreprinderii speră să revină pe pozițiile de odinioară.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0