Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Lansarea cărții lui Starikov "Naționalizarea Rublei" în versiune română

© Sputnik / Miroslav RotariIurie Roșca
Iurie Roșca - Sputnik Moldova
Abonare
Premieră editorială absolută: Cartea "Naționalizarea Rublei" a lui Nikolai Starikov, tradusă în limba română, va fi lansată la Timișoara și Chișinău. La Timișoara evenimentul va avea loc sâmbătă, iar la Chișinău – luni, 15 mai, la ora 14:00, în incinta hotelului Jolly Alon și se va desfășura cu participarea autorului
Lansarea cărții lui Starikov "Naționalizarea Rublei" în versiune română

Jurnalistul și politicianul Iurie Roșca, care este unul dintre organizatorii evenimentului de la Chișinău, a declarat în studioul Sputnik Moldova că inițiativa traducerii acestei cărți, "Naționalizarea Rublei" a lui Nikolai Starikov, îi aparține lui Bogdan Herzog, cunoscut geopolitician din Timișoara, România. Herzog a făcut efortul financiar de traducere și tipărire a volumului.

Iurie Roșca a menționat că este pentru prim dată când o cartea de-a lui Nicolae Starikov apare în limba română în România și în Republica Moldova.
În plus, Starikov este un autor extrem de cunoscut, el a scris un șir de cărți pe teme istorice, geopolitice, economice, care au o rezonanță extraordinară în Rusia, dar și peste hotarele ei. Inclusiv, în spațiul ex-sovietic, în Republica Moldova. Nu există nicio librărie sau o rețea vânzare de carte cât de cât solidă ca să nu aibă mai multe titluri de-ale lui Nicolae Starikov.

Iurie Roșca a amintit că acum o lună și ceva a avut loc o altă lansare de carte la București, o antologie a domnului Alexandr Dughin, un filozof și un geopolitician de excepție.

"Pe mine mă interesează forte mult comunicarea culturală, academică, științifică, mediatică între elitele din România și Rusia, din România și Republica Moldova și din Republica Moldova și Rusia. Și Republica Moldova poate fi o punte de aur în această comunicare. Încercăm să influențăm agenda oficialităților și percepția popoarelor noastre asupra nevoii de a avea un dialog pozitiv, asupra nevoii de a depăși anumite clișee de interpretare a unor situații istorice conflictuale dintre România și Uniunea Sovietică, România de altă dată — România Mică și Imperiu Rus. Da, toate treburile acestea s-au întâmplat peste tot în Europa și peste tot în lume. Trăim într-o altă epocă, suntem niște popoare care fac parte din marea Civilizație Ortodoxă și care au nevoie de comunicare, de înțelegere, de schimb de opinii, de schimb de cărți", a declarant Iurie Roșca în studioul Sputnik Moldova, în cadrul unui interviu realizat de jurnalistul Sergiu Praporșcic.

Iurie Roșca a menționat că Nicolae Starikov scrie despre ceea ce s-a scris de mii și mii de ori în literatura așa-zisă în literatura conspirologică sau în cea mai puțin popularizată.

Ce a însemnat crearea Băncii Angliei, ce a însemnat crearea Rezervelor Federale ale SUA?; Ce a însemnat decretul lui Nixon prin care dolarul a încetat să mai fie acoperit cu aur?; De ce principalele țări ale lumii, inclusiv Federație Rusă, își păstrează rezervele valutare în America, inclusiv așa state ca Germani, România, Republica Moldova?; Ce înseamnă controlul lumii prin controlul dolarului?; Ce înseamnă imperialismul financiar?; De ce Rusia, o țară atât de puternică, se prezintă în ipostaza de semicolonie la o distanță de 25 de ani de la momentul prăbușirii URSS și declarării independenței? Iurie Roșca spune că răspunsurile la aceste întrebări pot fi găsite în paginile cărții "Naționalizarea Rublei" a lui Nikolai Starikov.

Autor: Sergiu Praporșcic

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0