Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministrul ucrainean de externe, în biroul lui Trump contra sumei de 400000$

© Facebook / Ambasada Ucrainei în SUAMinistrul ucrainean de externe Pavel Klimkin în biroul Președintelui SUA Donald Trump, Casa Albă
Ministrul ucrainean de externe Pavel Klimkin în biroul Președintelui SUA Donald Trump, Casa Albă - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul Radei Supreme a Ucrainei, Andrei Artemenko, susține că Kievul a plătit 400 de mii de dolari unei firme de lobby pentru ca aceasta să-i asigure ministrului ucrainean de Externe, Pavel Klimkin, o întâlnire cu președintele SUA Donald Trump

CHIȘINĂU, 12 mai — Sputnik. Deputatul ucrainean Artemenko a declarat că firma americană de lobby, care a luat banii pentru a-l ajuta pe ministrul Klimkin să intre în biroul lui Trump, este una foarte cunoscută.

„Pentru această întâlnire, partea ucraineană i-a plătit unei bine cunoscute firme americane de lobby din bani plătitorilor de impozite ucraineni, furați de la poporul ucrainean, suma de 400 de mii de dolari SUA", a scris Artemenko pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, informația despre acest caz va apărea timp de jumătate de an pe resursele oficiale ale ministerului american de Justiție, precum o cere legislația SUA.

Mai mult, deputatul ucrainean a declarat că această întâlnire nu a fost planificată, însă asupra ei s-a insistat în scopul „compensării" întâlnirii ce a avut loc la Casa Albă între ministrul rus de externe Serghei Lavrov și Donald Trump.

Joi, ministrul ucrainean de externe, Pavel Klimkin, a avut întrevederi cu președintele SUA Donald Trump și cu vicepreședintele SUA Mike Pence. Subiectul discutat a fost situația din Donbas. Kievul a calificat această întâlnire drept „un puternic semnal de susținere".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0