Cerere inedită în căsătorie, în direct, la Eurovision 2017

© AP Photo / Efrem LukatskyIlinca ft. Alex Florea
Ilinca ft. Alex Florea - Sputnik Moldova
Abonare
Sâmbătă, la Kiev, va avea loc finala Eurovision 2017, iar reprezentanta Moldovei, trupa SunStroke Project, s-a calificat în finală după ce au participat, miercuri seară, la prima semifinală a concursului.

CHIȘINĂU, 12 mai — Sputnik. În cea de a doua semifinală, care a avut loc în seara zilei de joi, alte 10 ţări s-au calificat în finala Eurovosion 2017 de la Kiev, între care și România. Celelate țări sunt Bulgaria, Belarus, Croaţia, Ungaria, Danemarca, Israel, Norvegia, Olanda şi Austria. 

Finaliştii au fost desemnaţi de telespectatorii din ţările participante în cea de-a doua semifinală, dar și de cei din Franţa, Germania şi Ucraina. Telespectatorii au avut la dispoziţie aproximativ 20 de minute pentru a-şi exprima voturile. Opinia juriilor de specialitate din cele 21 de ţări au contat, de asemenea, în proporţie de 50 la sută.

După încheierea votului, Jana Burčeska, reprezentanta Macedoniei, a fost cerută în căsătorie de partenerul ei, cu care aşteaptă un copil.

În urma primei semifinale s-au calificat în finala concursului încă 10 ţări, dintre cele 18 participante, inclusiv Republica Moldova. Alte nouă țări sunt Azerbaidjanul, Grecia, Suedia, Portugalia, Polonia, Armenia, Australia, Cipru şi Belgia.

Ţările din grupul celor cinci mari plătitoare — Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia — sunt calificate, alături de Ucraina, direct în finală.

În competiţie participă în total 42 de ţări, după retragerea Rusiei.

SunStroke Project - Sputnik Moldova
SunStroke Project, în finala Eurovision-2017 - VIDEO

Din 1956, Eurovision este o competiţie muzicală internaţională anuală la care participă ţările ce deţin statutul de membru activ în cadrul European Broadcasting Union (EBU). EBU este cea mai importantă asociaţie a posturilor publice de televiziune din Europa.

În fiecare an, concursul depășește pragul de 100 de milioane de telespectatori. Domenico Modugno (locul 3 în 1958), ABBA (locul 1 în 1974), Céline Dion (locul 1 în 1988) şi Julio Iglesias (locul 4 în 1970) sunt doar câteva nume celebre care s-au lansat în industria muzicală participând la Eurovosion.

Anul acesta, concursul a fost marcat de un scandal fără precedent în istoria Eurovisionului. Serviciul de Securitate al Ucrainei i-a interzis Iuliei Samoilova intrarea pe teritoriul țării pe o perioadă de trei ani pentru că a concertat în Crimeea.

Organizatorii concursului i-au propus Rusiei ca Iulia Samoilova să evolueze prin satelit sau să înainteze un alt concurent, însă ambele variante au fost respinse de postul public de televiziune din Federația Rusă, Canal 1, care a declarat că nu va transmite „Eurovision-2017".

Astfel, Rusia a decis că nu va putea participa în acest an la concurs.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0