Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Alarmant. Intemperiile au distrus aproape 35 de mii de hectare de teren agricol

© Photo : captură ecranIurie Ușurelu
Iurie Ușurelu - Sputnik Moldova
Abonare
Peste 34 de mii de hectare de teren agricol au fost afectate de intemperiile din luna aprilie. Cel puțin așa susțin reprezentanții Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.
Alarmant. Intemperiile au distrus aproape 35 de mii de hectare de teren agricol

Comisia de monitorizare și documentare, creată în 20 aprilie 2017, a examinat și evaluat gradul de afectare a culturilor agricole în urma înghețurilor târzii și a căderilor abundente de zăpadă din 20-21 aprilie 2017.

În sectorul vitivinicol, gradul de afectare a culturilor este de 43 la sută. În total, au fost afectate circa 1400 hectare din 170 gospodării. Din cauza variațiilor meteorologice nefavorabile, cel mai mult a fost afectată vița-de-vie tânără, care nu a rezistat cantității mari de zăpadă.

Viceministrul Agriculturii Iurie Ușurelu a declarat că cele mai afectate raioane sunt: Teleneşti, Ialoveni, Călăraşi, Căuşeni, Ungheni, Taraclia, iar cele mai mari suprafețe afectate sunt din zonele — Călăraşi, Ialoveni, Basarabeasca, Taraclia, Cahul.

În total, în țară au fost afectate 34,4 mii de ha de exploatații agricole, conform datelor prezentate de către direcţiile raionale de resort.

Culturi legumicole — 122,4 ha,

Culturi de câmp — 19,4 mii de ha,

Culturi multianuale, inclusive vița-de-vie — 14, 9 mii de ha

Altele, total, inclusiv:

Sere — 28 326 m2

Pepeniere —15.69 ha

Depozite cerealiere — 105 m2.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0