Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Culmea nesimțirii! Un șef de la Spitalul Republican ia mită 1700 de euro - VIDEO

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Un şef de secţie din cadrul Spitalului Clinic Republican riscă până la 10 ani de puşcărie, acesta a cerut de la un pacient 1700 de euro pentru o intervenție chirurgicală

CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. Şeful Secţiei Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Clinic Republican este cercetat penal într-un dosar de corupţie. Acesta este bănuit că ar fi pretins 1700 de euro şi a primit 1200 de euro de la o femeie pentru a-l opera pe tatăl ei.

Potrivit denunţătoarei, la începutul lunii februarie, tatăl acesteia a fost internat în Secţia Chirurgie Vasculară a Spitalului Clinic Republican pentru efectuarea unei intervenţii chirurgicale. Bărbatul a fost operat, iar ulterior urma să mai suporte o intervenţie.

Femeia susţine că medicul a declarat că va efectua a doua intervenție doar dacă femeia va achita 1200 de euro pentru prima şi 500 de euro pentru a doua operație.

La finele lunii februarie, femeia a transmis 1200 de euro sub controlul CNA. Acţiunea a fost documentată video şi audio. În imagini se vede cum medicul ia banii şi îi returnează 200 de euro denunţătoarei, menţionând că îi face „o reducere”. 

A doua intervenţie trebuia să aibă loc la sfârşitul lunii martie, însă medicul ar fi amânat operaţia, invocând diverse motive.

Medicul a făcut, joi, declaraţii la CNA pe acest caz şi a predat banii estorcaţi. Acum el este cercetat penal pentru corupere pasivă şi riscă până la 10 ani de puşcărie, cu amendă de până la 400 de mii de lei şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de până la 10 ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0