Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Au apărut primele căpșuni: Cine își poate permite să le guste?

© Fotolia / MrecoКлубника в сахаре
Клубника в сахаре - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În Chișinău au apărut în vânzare căpșunile. Doar că aceste fructe cărnoase, roșii, parfumate savuroase, cu gust dulce-acriu, au un prețuri pipărate.

CHIȘINĂU, 11 mai — Sputnik. Pe piețele din Capitală au apărut primele căpșuni. Ce-i drept, cea mai mare parte a acestora sunt importate din străinătate — țările mai calde. Cele autohtone vor umple tejghelele abia în perioada iunie-iulie.

Продовольственный рынок Ростова-на-Дону - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Un kilogram de cireșe în Moldova costă cât 60 de pâini

Însă deocamdată pentru un kilogram de căpșuni importate trebuie să achiți, în medie, 100 de lei pentru un kilogram. Dacă vei căuta cu insistență, ai putea găsi aceste fructe și cu 70 de lei kilogramul. La gust căpșunile sunt bune. Clar că nu sunt dulci ca mierea, însă, în principiu, le poți savura cu plăcere.

Mai nou, dacă vrei să guști — trebuie să plătești: doi lei trufandaua.

În același timp, prețurile la cireșe sunt și mai mari. În piețele din Capitală, un kilogram de fructe costă 250 de lei (peste 13 dolari).

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0