Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Se întâmplă în România: Morții nu mai sunt îngropați, ci se împut la soare/FOTO

© gorjnews.roCimitir din satul Pișteștii din Deal, România
Cimitir din satul Pișteștii din Deal, România - Sputnik Moldova
Abonare
Situație absurdă într-un sat din România, unde cei decedați nu mai sunt îngropați în morminte, ci sunt lăsați să se descompună în niște cocioabe improvizate, devenind astfel sursa unor miasme insuportabile, dar și un focar de infecție

CHIȘINĂU, 11 mai — Sputnik. În satul Pișteștii din Deal, situat în apropiere de orașul Târgu Jiu, România, în locul vecilor morminte, în cimitir au apărut un soi de cavouri improvizate, care aduc mai degrabă a cotețe, cu termopane și vopsite în roz, scrie gorjnews.ro.

"Mormintele" supra-terane au fost construite de romii din sat încă acum 20 de ani, însă cavourile improvizate apar în continuare. Unul dintre acestea, în curs de construcție, este ridicat de o "somitate" locală, un multimiliardar cu legături pe la vârfurile puterii, și a acoperit practic biserica, veche de secole.

© Photo : gorjnews.roCimitir din satul Pișteștii din Deal, România
Cimitir din satul Pișteștii din Deal, România - Sputnik Moldova
Cimitir din satul Pișteștii din Deal, România

Oamenii care locuiesc peste drum de cimitir se plâng că după fiecare "înmormântare" mirosurile care răzbat din aceste cavouri, cu termopane prost izolate, devin insuportabile. Calvarul durează săptămâni în șir, până mai vin specialiștii de la termopane și "dau cu spumă".

Localnicii se tem că zona devine un focar de infecție, din cauza morților lăsați să se descompună la soare, în cotețele care au împânzit cimitirul.

Nimeni nu vrea să-și asume responsabilitatea pentru această situație, preotul din sat dând vina pe predecesorul său, care a permis construirea cavourilor.

© Photo : gorjnews.roCimitir din satul Pișteștii din Deal, România
Cimitir din satul Pișteștii din Deal, România - Sputnik Moldova
Cimitir din satul Pișteștii din Deal, România

"Cavourile sunt făcute de acum 20 de ani. Părintele Frunză le-a dat voie să le facă. Mai dau jos o tencuială, mai tencuiesc din nou, ca la romi", a declarat preotul.

Pe de altă parte, primarul afirmă nu se poate "impune", ca Primărie, în cimitir. Între timp, cavourile-cotețe se înmulțesc în cimitirul de la Pișteștii din Deal.

Vezi aici ce reacție a avut Mitropolia Olteniei.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0