Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

De ce Dodon a semnat primul pentru referendumul de demitere a lui Chirtoacă

© Sputnik / Мирослав РотарьIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului, Igor Dodon, a semnat primul în lista celor care pledează pentru desfășurarea referendumului de demitere a lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar al municipiului Chișinău
De ce Dodon a semnat primul pentru referendumul de demitere a lui Chirtoacă

Președintele Igor Dodon s-a arătat ferm convins de faptul că Dorin Chirtoacă va pleca în acest an din funcție, iar în locul lui va veni o persoană decentă. Șeful statului i-a îndemnat pe chișinăuieni să-i urmeze exemplul.

"Îi îndemn pe toți chișinăuienii, pe toți cei care nu sunt indiferenți față de soarta orașului nostru să urmeze exemplul meu", a declarat Dodon după ce a semnat pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar.

Întrebat de jurnaliști de ce a semnat primul în această listă, Dodon a răspuns următorul lucru: "Nu am ținut neapărat să fiu primul care a semnat pentru referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoacă, așa s-a întâmplat", a mai spus Dodon.

Igor Dodon s-a referit și la cele două scenarii prin care posibil va fi demis actualul primar de Chișinău.

"Chirtoacă va pleca din această funcție ori în urma acestui referendum, ori din cauza dosarelor penale pe care le are", spune șeful statului.

Contactat telefonic, primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, nu a fost de găsit pentru a comenta acțiunea de colectare a semnăturilor pentru organizarea acestui referendum și nici acuzațiile care i se aduc. Însă anterior Chirtoacă a declarat că nu se teme de un eventual referendum și că nu are cum să fie destituit din funcție.

Autor: Tatiana Cebotari

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0