Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Toți părinții trebuie să știe asta: Anunțul Ministerului Educației

© Sputnik / Павел Лисицын / Accesați arhiva multimediaElevi, examene
Elevi, examene - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Educației a făcut un anunț important care se referă la extinderea platformei SIME privind colectarea datelor statistice din domeniul educației

CHIȘINĂU, 10 mai — Sputnik. Ministerul Educației anunță că, începând cu luna septembrie, Sistemul Informațional de Management în Educație (SIME) va fi extins și pentru învățământul preșcolar, iar datele statistice din domeniul educațional vor fi accesibile pentru toate persoanele interesate.

Noul proiect are drept scop consolidarea capacităților acumulării datelor statistice din educație și utilizarea lor în procesul de elaborare a politicilor și modernizarea învățământului.

Astfel, platforma va fi interconectată cu alte sisteme informaționale ale statului pentru a exclude dubla raportare din partea instituțiilor de învățământ. Astfel, părinții, elevii, cadrele didactice, precum și reprezentanții societății civile vor putea accesa informații actualizate și relevante pentru ei.

Deschiderea accesului la date va facilita informarea online despre instituțiile de învățământ general dintr-o anumită regiune, numărul de elevi, numărul de cadre didactice, calificarea lor, performanțele elevilor prin prisma rezultatelor evaluărilor etc.

Totodată, SIME va oferi autorităților publice locale informații relevante pentru ajustarea rețelei școlare și gestionarea eficientă a instituțiilor de învățământ.

SIME a fost elaborat cu scopul de a monitoriza abandonul școlar și a colecta datele cu privire la elevii, angajații și instituțiile ce fac parte din învățământul preuniversitar. Ulterior Ministerul Educației a decis să îmbunătățească sistemul și să extindă domeniile de aplicare pentru a obține informații complexe, actualizate, cu un grad minim de eroare.

Proiectul este implementat cu sprijinul Băncii Mondiale și cu susținerea Centrului pentru Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație, direcțiilor raionale de învățământ și școlilor din țară.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0