Cricova reia exporturile în Rusia - decizia „Rospotrebnadzor”

© Sputnik / Валерий Мельников / Accesați arhiva multimediaРабота компании "Вина и воды Абхазии" в Сухуме
Работа компании Вина и воды Абхазии в Сухуме - Sputnik Moldova
Abonare
Specialiștii „Rospotrebnadzor” au încheiat expertiza actelor și testele de laborator ale 20 de tipuri de vin produse de SA „Cricova” din Republica Moldova

CHIȘINĂU, 10 mai — Sputnik. „Rospotrebnadzor" a permis livrarea în Rusia a 20 de tipuri de vin produse la combinatul de vinuri „Cricova", transmite RIA Novosti.

„Potrivit rezultatelor, au primit aviz pozitiv 20 de tipuri de vin. Combinatul de vinuri „Cricova" are dreptul de a livra această marfă în Federația Rusă", anunță responsabilii de la „Rospotrebnadzor" într-un comunicat de presă.

Concursului regional ”Competiția Rosé” - Sputnik Moldova
Top 10 vinuri moldovenești care i-au cucerit pe experții francezi

Serviciul sanitar rus a comunicat că livrările în Rusia a vinurilor de la SA „Cricova" vor fi efectuate ca și mai înainte: în regimul ghișeului unic.

În iunie 2014 Moldova a semnat Acordul de Asociere cu UE, care prevede și liberul schimb. După ratificarea acestui Acord de către Parlamentul de la Chișinău, relațiile dintre Rusia și Moldova s-au înrăutățit. Conform Acordului de Asociere, Moldova trebuie să-și deschidă pe deplin piața pentru mărfurile europene.

Rusia, având temerea că, prin intermediul Republicii Moldova, mărfurile din UE vor fi reexportate în Federația Rusă, a introdus taxe vamale la importul unor tipuri de produse moldovenești, trecând de la regimul de liber schimb la regimul favorizat.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0