Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Plahotniuc: Nimeni nu-i poate interzice Moldovei schimbarea sistemului electoral

© Photo : Facebook / Vlad PlahotniucVlad Plahotniuc
Vlad Plahotniuc - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele PD, Vlad Plahotniuc a declarat în cadrul unei conferințe de presă că reprezentanții Comisiei de la Veneția deja au venit la Chișinău pentru a discuta proiectul de lege privind modificarea sistemului electoral.
Plahotniuc: Nimeni n-o să interzică Moldovei schimbrea sistemului electoral

Cu toate acestea, Plahotniuc susține că experții Comisiei de la Veneția nu vor impune nimic Moldovei, ci vin cu opinii care să consolideze legalitatea acestei reforme politice.

”Discuția cu experții de la Veneția nu este dacă să se facă ori să nu se facă modificarea sistemului electoral, ci cum se poate face mai bun proiectul propus, care întrunește consens politic și consens în rândul cetățenilor. Nu o să vină nimeni să interzică Moldovei să-și schimbe sistemul electoral, așa cum manipulează opoziția'', afirmă Vlad Plahotniuc.

Referitor la protestele organizate împotriva modificării sistemului electoral, Plahotniuc a avut o replică mai dură.

”Până și ei se mai rușinează să le numească proteste. Aș vrea să vă spun că PD respectă dreptul oricui de a-și spune opinia, respectiv, și a celor câtorva zeci de oameni care protestează. Este grav că opoziția dă dovadă de atâta lașitate'', a declarat Plahotniuc.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0