Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șalaru: Ghimpu a adus în Chișinău tancurile sovietice

© Sputnik / Мирослав РотарьГимпу Шалару Ghimpu Salaru
Гимпу Шалару Ghimpu Salaru - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul ministru liberal al Apărării Anatol Șalaru susține că liderul PL, Mihai Ghimpu, ar fi vinovat de faptul că în ziua de 9 mai, în Centrul Capitalei defilează tehnica militară sovietică, în timp ce acum un an, când era el în fruntea Ministerului Apărării, acolo staționa tehnica militară americani.

CHIȘINĂU, 9 mai — Sputnik. Fostul fruntaș liberal Anatol Șalaru îl acuză pe liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, că a cedat conducerea Ministerului Apărării președintelui țării, Igor Dodon. Și anume, susține Șalaru într-o postare făcută pe pagina sa de facebook, că acest lucru s-a întâmplat grație faptului că Ghimpu a cerut revocarea lui Șalaru din funcția de ministru al Apărării.

"În urmă cu un an de zile, în Piața Marii Adunări Naționale staționau trupele americane și utilajele lor aduse pentru a repara drumurile din Republica Moldova. Astăzi, în PMAN se află tehnica și armamentul sovietic, unități de luptă ale defunctei URSS. Toate aduse la ordinul lui Igor Dodon! Am precizat încă de la demiterea mea din fruntea Ministerului Apărării că Mihai Ghimpu a cedat Ministerul Apărării lui Igor Dodon care, iată, astăzi "ordonă" Armatei Naționale, conduse de omul lui Ghimpu", scrie Șalaru pe facebook.

Fostul ministru al Apărării mai scrie că, după demiterea sa din această funcție, a fost blocată "colaborarea cu NATO și țările membre NATO", iar soldaților Armatei Naționale li s-a interzis participarea la aplicațiile militare cu partenerii NATO și non-NATO, fapt care, în opinia lui Șalaru, ar afecta pregătirea de luptă a Armatei Naționale.

Șalaru mai susține că Mihai Ghimpu a pus în genunchi mișcarea unionistă prin "faptele de corupție la care este părtaș, direct și prin interpuși".

Amintim că la sfârșitul anului trecut, în urma neînțelegerilor apărute între Mihai Ghimpu și Anatol Șalaru, liderul liberalilor i-a cerut premierului Pavel Filip demiterea lui Șalaru din funcția de ministru al Apărării. Filip a expediat un demers cu această solicitare președintelui în exercițiu de atunci Nicolae Timoft, care însă a refuzat să-l demită pe Șalaru. În curând însă în fotoliul prezidențial a venit Igor Dodon, care în data de 27 decembrie a și semnat decretul de demitere a lui Șalaru.

"Câteva minute în urmă am semnat decretul privind demisia din funcție a ministrului de faimă proastă Șalaru. Îi mulțumesc lui Mihai Ghimpu pentru acest demers și îi sugerez să o facă și în raport cu ceilalți miniștri liberali din cabinetul actual", a menționat Igor Dodon în postare sa de atunci pe facebook.

Fluxul de știri
0