Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Să rămână fără carnet ori să lucreze la morgă, ce preferă moldovenii?

© Sputnik / Miroslav RotariДиктофон
Диктофон - Sputnik Moldova
Abonare
Ce au răspuns moldovenii întrebați dacă șoferii beți la volan ar trebui să muncească la morgă și dacă sunt de acord ca să fie introdusă o astfel de pedeapsă și în țara noastră
Să rămână fără carnet ori să lucreze la morgă, ce preferă moldovenii?

Poliția și autoritatea judecătorească din Thailanda au desfășurat un experiment. Douăzeci de conducători auto prinși în stare de ebrietate la volan au fost obligați să facă curățenie la o morgă timp de 15 zile.

Decizia privind desfășurarea experimentului a fost luată după ce în această țară au murit în accidente rutiere 390 de persoane în timpul sărbătorii budiste tradiționale ale Anului Nou. Jumătate din aceste decese au avut loc tocmai din cauza șoferilor beți la volan.

Astfel, autoritățile thailandeze au decis să-i trimită pe o parte dintre cei prinși în această stare la volan, în scopul reeducării lor, să facă curățenie la o morgă în care sunt aduse cadavrele oamenilor decedați în accidente rutiere.

Astfel am încercat și noi, în cadrul rubricii VOX POPULI, să aflăm ce părere au moldovenii dacă ar fi desfășurat un astfel de experiment și în Republica Moldova și ce preferă ei: să rămână fără permisul de conducere și să plătească amendă ori să lucreze 15 zile la morgă.

Paradoxal, însă moldovenii aleg să plătească o amendă usturătoare, doar ca să nu lucreze la morgă. Totuși, majoritatea celor intervievați susțin că sunt de acord cu introducerea unei astfel de pedepse în Republica Moldova, iar acest lucru i-ar responsabiliza pe șoferi și mai mult.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0