Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: „Suntem gata să ne apărăm țara. E nevoie de o cooperare în numele păcii”

© Sputnik / Алексей Никольский / Trecere la banca de fotografiiПрезидент РФ В.Путин и премьер-министр РФ Д.Медведев на военном параде в честь 72-й годовщины Победы в ВОВ
Президент РФ В.Путин и премьер-министр РФ Д.Медведев на военном параде в честь 72-й годовщины Победы в ВОВ - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintele Federației Ruse a ținut un discurs cu ocazia aniversării a 72-a de la Victoria asupra Germaniei naziste în cel de-Al Doilea Război Mondial, punând accentele pe capacitatea Rusiei de a se apăra împotriva oricărei agresiuni militare, dar și pe necesitatea consolidării comunității internaționale în fața marilor provocări globale.

CHIȘINĂU, 9 mai — Sputnik. În timpul discursul său din Piața Roșie ținut cu ocazia paradei militare dedicate aniversării a 72-a de la Victoria asupra Germaniei în cel de-Al Doilea Război Mondial, Vladimir Putin a subliniat capacitatea Rusiei de a-și apăra integritatea și suveranitatea statului.

"Nu a existat și nici nu va exista vreo forță capabilă să cucerească poporul nostru", a declarat liderul rus.

Totodată, acesta a ținut să reamintească că libertatea continentului european se datorează sacrificiilor făcute de soldații sovietici.

"Nu vom uita niciodată că libertatea Europei și mult așteptata pace pe Planetă a fost obținută de tații, buneii și străbuneii noștri", a menționat Putin.

În contextul existenței unor tensiuni la nivel internațional, președintele rus a reafirmat pregătirea statului, armatei și cetățenilor de a face față oricărui atac la suveranitatea statului.

"Lecțiile războiului ne îndeamnă să fim vigilenți. Forțele Armate ale Rusiei sunt gata să respingă orice agresiune potențială", a subliniat președintele rus.

"Rusul, soldatul rus care a dat dovadă de bărbăție și vitejie în toate vremurile, este gata pentru orice faptă eroică, pentru orice jertfă de dragul Patriei și poporului său", a mai adăugat el în discursul său.

Totodată, Putin a subliniat că pentru a face față provocărilor globale, este nevoie de o cooperare internațională, menționând că cel de-Al Doilea Război Mondial nu a putut fi evitat anume din cauza lipsei de unitate dintre marile puteri.

"Astăzi însăși situația ne cere să ne consolidăm potențialul militar, însă pentru o luptă eficientă cu terorismul, extremismul, neonazismul și alte amenințări este nevoie de consolidarea întregii comunități internaționale", a afirmat Vladimir Putin.

"Suntem deschiși spre o astfel de cooperare. Rusia va fi întotdeauna de partea păcii, de partea celor care pledează pentru un parteneriat echitabil, considerând războiul incompatibil cu esența vieții și naturii umane", a mai declarat președintele Federației Ruse.    

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0