Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un nou mini-concediu îi așteaptă pe toți bugetarii din Moldova

© Sputnik / Евгений ПанасенкоШашлыки
Шашлыки - Sputnik Moldova
Abonare
Peste mai puțin de trei săptămâni, moldovenii s-ar mai putea bucura de o nouă mini-vacanță.

CHIȘINĂU, 8 mai – Sputnik. Bugetarii din Republica Moldova savurează patru zile de vacanță, care vor lua sfârșit la 10 mai. Astăzi, 8 mai, Guvernul a anunțat zi de odihnă, care va fi recuperată pe 20 mai.

În fiecare an, la 9 mai, în Moldova se sărbătorește oficial Ziua Victoriei asupra fascismului și Ziua Europei, această zi fiind declarată liberă.

первый звонок - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Anul viitor, elevii din Moldova nu vor merge la 1 septembrie la școală

Peste mai puțin de trei săptămâni, moldovenii s-ar mai putea bucura de o nouă mini-vacanță. Data de 1 iunie, când este marcată Ziua internațională a copilului, este declarată prin lege zi iberă. 

Anul acesta, 1 iunie cade într-o zi de joi, astfel nu este exclus că ziua de 2 iunie, vineri, va fi declarată zi liberă cu o ulterioară recuerare. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost discutat la începutul acestui an în Guvern. Ministerul Educației s-a opus atunci acestei propuneri venită din partea Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, motivând prin faptul că la 2 iunie încep examenele de BAC. 

Totuși, dacă Guvernul va reveni la decizie și va vota acest proiect, atunci bugetarii se vor odihni în zilele de 1 – 4 iunie, iar la muncă vor reveni pe 5 iunie. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Fluxul de știri
0