Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce vrea Turcia în schimbul majorării cotelor de export la vinurile moldovenești

© Photo : mec.gov.mdÎntâlnirea ministrului Economiei, Octavian Calmîc, cu omologul său turc, Nihat Zeybekci
Întâlnirea ministrului Economiei, Octavian Calmîc,  cu omologul său turc, Nihat Zeybekci - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul turc al Economiei, Nihat Zeybekci, a făcut un anunț important la Chișinău

CHIȘINĂU, 8 mai — Sputnik. Republica Moldova și Turcia extind prevederile Acordului de Comerț Liber dintre două state, intrat în vigoare la 1 noiembrie 2016, prin lărgirea domeniilor de cooperare comercial-economică, majorarea cotelor de export, inițierea unor noi proiecte investiționale. O înțelegere în acest sens a fost atinsă în urma întrevederii de la Chișinău a viceprim-ministrului, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, cu omologul său turc, Nihat Zeybekci, informează serviciul de presă al Ministerului Economiei.

Ovidiu Hurduzeu - Sputnik Moldova
Hurduzeu: acordurile de liber schimb cu UE și Turcia, un dezastru pentru Moldova

Ministrul Economiei al Turciei a anunțat că autoritățile de la Ankara au luat decizia de a majora cotele exporturilor de mărfuri moldovenești pe piața turcă la diferite categorii, inclusiv la vin de la 2 până la 20 de mii de hectolitri.

Totodată, s-a convenit de a extinde Acordul de Comerț Liber și asupra serviciilor, fapt care, în viziunea autorităților, ar deschide noi oportunități investiționale și de comerț între cele două state. De asemenea, Calmîc a solicitat părții turce mărirea numărului permiselor de tranzit pentru agenții economici din Moldova prin teritoriul Turciei spre alte state sau eliminarea acestora pe principii bilaterale, iar ministrul turc al economiei a solicitat suportul autorităților de la Chișinău în deschiderea în țara noastră a filialei unei bănci din Turcia, care va ușura antreprenorii turci în implementarea proiectelor investiționale din țara noastră.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0