Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenție la ce bere beți, ar putea fi urină

© Sputnik / Mikhail Fomichev / Accesați arhiva multimediaX юбилейный фестиваль пива
X юбилейный фестиваль пива - Sputnik Moldova
Abonare
Din 50 de mii de litri de urină se produce o cantitate de orz de bere suficient pentru a fabrica circa 60 de mii de sticle

CHIȘINĂU, 8 mai – Sputnik. Un producător danez de bere folosește 50 de mii de litri de urină colectați de la cel mai mare festival de muzică din nordul Europei pentru a produce o nouă marcă de bere.

Пожар на центральном рынке Кишинева - Sputnik Moldova
Societate
Să renunțăm la o bere de ”dragul” lui Chirtoacă

Destinată băutorilor care nu se feresc să încerce ceva inedit, de fapt, această băutură nu conține dejecții umane, ci este fabricată din orzul care  provene din culturile fertilizate cu urină umană.

Urina este colecată de la cel mai mare festival de muzică din nordul Europei. Din 50 de mii de litri de urină se produce o cantitate de orz de bere suficient pentru a fabrica circa 60 de mii de sticle.

Consiliul de Agricultură și Alimentație din Danemarca susține că utilizarea, la o astfel de scară, a dejecțiilor umane pe post de fertilizator este o noutate.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Fluxul de știri
0