Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Democrații și socialiștii au bătut palma – proiectele lor au fost comasate

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința Parlamentului RM
Ședința Parlamentului RM - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Proiectele de modificare a sistemului electoral înaintate, pe de o parte, cel al socialiștilor, care vor alegeri în circumscripții uninominale, și, pe de altă parte, al socialiștilor, care vor un sistem electoral mixt, au fost comasate de Parlament într-un singur proiect de lege.

CHIȘINĂU, 5 mai — Sputnik. Propunerea de a coma cele două proiecte de lege a fost făcută de comisia Juridică a Parlamentului, deoarece ambele proiecte vizează aceeași problemă — modificarea sistemului electoral în cadrul alegerilor parlamentare. Propunerea a fost agreată atât de majoritatea parlamentară, cât și fracțiunea socialiștilor, care susține în această chestiune punctul de vedere al președintelui țării, Igor Dodon.

Pentru susținerea inițiativei au votat 74 d deputați, între care și grupul PPE al lui Ghilețchi.

Cele două proiecte de lege comasate urmează să fie expediate pentru expertizare Comisiei de la Veneția.

În timpul discuției telefonice, liderul rus și cel american au convenit asupra organizării unei întâlniri în cadrul summit-ului G20 de la Hamburg.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0