Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prim-ministrul Turciei a venit în Moldova

© Photo : TwitterBaşbakan Binali Yıldırım - bozkurt işareti
Başbakan Binali Yıldırım - bozkurt işareti - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Delegația oficială din Turcia, condusă de premierul de la Ankara, a ajuns în Republica Moldova și se va afla în țara noastră până sâmbătă, 6 mai

CHIȘINĂU, 5 mai — Sputnik. Prim-ministrul Turciei, Binali Yildirim, a venit în țara noastră într-o vizită oficială de două zile, la invitația Premierului Pavel Filip.

Ceremonia oficială de întâmpinare a înaltului oaspete va avea loc la ora 14.35, la Reședința de Stat.

Бинали Йылдырым - Sputnik Moldova
Premierul turc: SUA nu este un prieten al Turciei

Programul vizitei include întrevederi cu conducerea Republicii Moldova, participarea la inaugurarea complexului Ambasadei Republicii Turcia la Chișinău, la Forumul oamenilor de afaceri și o vizită la Institutul Mamei și Copilului.

Premierii celor două țări vor merge și la Comrat, unde vor avea o întrevedere cu bașcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, vor participa la cel de-al 4-lea Congres al găgăuzilor din întreaga lume, la ceremonia de aşezare a primei pietre la temelie a unui hotel ecologic și vor vizita Universitatea de Stat din Comrat.

Totodată, Filip și Yildirim vor semna mai multe documente bilaterale, vor susține o conferință de presă comună, vor participa la ceremonia de inaugurare a complexului Ambasadei Republicii Turcia în Republica Moldova.

Premierul turc se va mai întâlni cu Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon și cu Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu.

În cadrul vizitei, Prim-ministrul Pavel Filip și Premierul Binali Yildirim vor participa la inaugurarea Forumului oamenilor de afaceri din cele două state, vor vizita Institutul Mamei și Copilului, unde va fi deschisă o nouă secție de reabilitare.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0